Povodom ustoličenja mons. Ivana Štironje, novog Porečkog i Pulskog biskupa, bivšeg župnika naše župe, župljani župe Studenci su se uputili na hodočašće kako bi sudjelovali na sv. misi te također obišli Istarske znamenitosti važne za nas katolike.

Post za katolika znači uzeti samo jedan puni obrok u danu. Nemrs znači redovito jesti (uobičajena tri obroka dnevno), ali da to ne bude meso (a može biti masno).

Korizma je vrijeme bliže priprave za Uskrs, a karakterizira ju ozbiljnost, pojačana pobožnost, djela milosrđa i djela pokore. Kroz takva djela vjernik katolik nastoji što više uranjati u Kristovu muku, razmišljati o vazmenom otajstvu i pripremiti se i duhovno i tjelesno na slavlje Kristova uskrsnuća, te u tom smislu zahvaljivati Bogu na daru...

U našoj župi se na blagdan Nevine dječice već tradicionalno održava Božićni koncert svih sekcija koje djeluju u župi što se ujedno naziva i danom župnog zajedništva.

Ženska klapa "Izvor" sudjelovala je, u nedjelju, na 'Klapskoj noći' u Čerinu. Ovo je druga godina kako se ovaj događaj obilježava te je ove godine odisao posebnim karakterom. Naime, ovo je ujedno bila i humanitarna akcija u kojoj su se skupljali dobrovoljni novčani prilozi za Dragicu Bošković koja boluje od autoimune bolesti.

U božićnoj noći anđeo zaogrnut nebeskom svjetlošću govori pastirima: "Javljam vam Blagovijest, veliku radost za sav narod! Danas vam se rodio Spasitelj. Evo vam znaka: naći ćete novorođenče povijeno gdje leži u jaslama." To je najveći dar koji je Bog mogao dati ljudima. Njegov Sin, pravi Bog uzima ljudsku narav i rađa se kao maleno siromašno...