U utorak, 23. srpnja, ćemo započeti sa trodnevnicom na čast sv. Ani i sv. Joakimu, svaku večer u 19h. Pola sata prije sv. Mise bit će prigoda za svetu ispovijed uz molitvu krunice.
Na samu svetkovinu sv. Ane i Joakima, sveta misa će se slaviti u 19h.

Ovih dana na crkvu sv. Ane u Zvirovićima je postavljeno i drugo zvono. Prvo zvono je postavljeno prošle godine. Novo zvono teži oko 270 kg. Neka ovo zvono zvoni na slavu Bogu i na čast sv. Ane i Joakima kojima je crkva i posvećena. Zvono je izrađeno u Austriji, u tvornici Grassmayr koja već 500 godina proizvodi zvona.

U našem Svetištu, 16. lipnja u 11 sati, don Marko Rudela slavit će svoju Mladu Misu. Don Marko je sin Nikole i Anđelke, r. Dragičević iz Zvirovića, pa će stoga i ovdje slaviti Mladu misu, premda živi u Americi.

Teološko-katehetski institut Mostar (TKIM) već više od tri desetljeća djeluje kao visokoškolska ustanova. Njegov je rad, kanonskim ustanovljenjem i akreditacijom, potvrdila u veljači 2017. godine Kongregacija za katolički odgoj.

Danas, 29. svibnja, započinjemo s našom Devetnicom na čast Srcu Isusovu. Raduju nas ti svečani dani istinske duhovne obnove u našoj župi. Neka tako bude i ove godine.
Stoga, pozivamo sve župljane i hodočasnike na sudjelovanje kako bi primili duhovnu hranu i milosti koje nam Srce Isusovo obećava po svjedočanstvima sv. Margarete Marije.

Pobožnost Srcu...

DAN ŽRTAVA

2024-05-25

Posljednja nedjelja u svibnju u našoj župi već je tradicionalno Dan molitve i sjećanja na sve žrtve ratova XX. stoljeća, kao i Domovinskoga rata.

Potkraj 2. svjetskog rata, partizani su zarobili brojne hrvatske civile te ih "prijekim sudom" osuđivali i ubijali. U svibnju/lipnju 1945., nakon Bleiburške tragedije, na tisuće sudionika Križnog puta, dovođeno je u Stolac na ovaj poznati "sud" te ubijeno bez ikakvih dokaza.