FORMACIJA ZA ANIMATORE U SARAJEVU

2024-02-02

Na formaciju za animatore, koja je održana u Sarajevskom Centru za mlade Ivan Pavao II. išlo je nas 15 iz župe Studenci.

Naučili smo mnogo toga, kako biti animatori, što znači biti nečiji voditelj. Iako nas još dosta toga čeka jer smo tek na početku. Ono što mi smatramo najvažnijim je da smo naučili biti kao jedno, svi za jednog i jedan za sve.

Osim što smo se upoznali sa puno novih ljudi koji su nam postali prijateljima, također smo se svi međusobno povezali. Imali smo super voditelje edukacije te jedva čekamo iduću. Možemo reći da nam je bilo jako zanimljivo jer smo naučili dosta toga kroz prezentacije, ali naravno da se naši susreti nisu sastojali samo od toga, imali smo i molitvene susrete, radove u grupama i razne vrste sportskih i društvenih igara.

Ono važno za znati je to da biti animator nije mala stvar jer onakvi kakvi smo mi inače, na taj način predstavljamo i svoju obitelj i svoju župu. To je jedan poseban poziv. Jako smo sretni što smo imali priliku sve to naučiti, i zahvalni smo svima koji su nam to omogućili.

Župni animatori