Prva večer devetnice

2022-06-16

Devetnicu Presvetom Srcu Isusovu smo započeli jučer, 15. lipnja 2022., u 19.h. Svetu misu je predvodio mons. Ivan Štironja, biskup Kotorski koji je do biskupskog imenovanja obavljao dužnost župnika naše župe. Samoj misi prethodila je pobožnost Presvetom Srcu Isusovu. Na misi je uz mnoštvo vjernika naše župe nazočio i velik broj hodočasnika iz susjednih župa (Međugorje, Humac, Čapljina...) pa i šire. Svetu misu je uveličao veliki zbor "Vrelo Života".

U svojoj homiliji biskup Ivan je naglasio važnost posta i molitve, pažnju je skrenuo i na konzumerizam koji postaje sve veći neprijatelj čovjeka koji ga tjera u naručje samom Đavlu. Razmišljao je i o Isusu koji naglašava kako trebamo biti ponizni i tihi u molitvi i postu a ne ih isticati kako bi ostali ljudi primijetili naša djela. Kazao je kako mu je drago hodočastiti u ovo Svetište te je sve prisutne pozvao na hodočašće u "zaljev svetaca".

Večeras, 16. lipnja, svetu misu predvodi biskup u miru, mons. Ratko Perić. Dođimo i poslušajmo prigodnu riječ koju će nam uputiti.