Šesta večer devetnice

2022-06-21

Sv. Misu na šestu večer devetnice je predvodio fra Goran Azinović, župni vikar župe Čitluk. Na početku misnog slavlja fra Goran je prisutne u slavlje uveo razmišljanjem o Srcu Isusovu i značaju koje ono zauzima u našem životu.

U svojoj propovijedi fra Goran je kroz Deset Božjih zapovijedi napravio ispit savjesti. Naglasio je kako se svatko od nas nekada okršio o zapovijedi te kako nitko nije bez grijeha. Spomenuo je Kajina i Abela starozavjetnu braću odakle potiče i zavist koja je prisutna i dan danas, više nego ikada prije. Također je dotaknuo i pitanje ljubavi te koliko internet danas utječe na bračne parove. Zamolio je sve prisutne da bace pogled na svoje srce i dušu te da ih očiste molitvom i utjecanjem Presvetom Srcu Isusovu.  Svetu misu je svojim pjevanjem uveličao "Zbor prijatelja Srca Isusova".

Na kraju svete mise župnik, don Ivan Perić, se zahvalio prisutnima na dolasku u tako velikom broju. Zahvalio se propovjedniku te naglasio kako mu je drago što su nas iz večeri u večer posjetili jako dobri propovjednici koji su prisutnima dali povoda za razmišljanje na temu Svetog pisma i napravili pravu duhovnu obnovu.